* میوه در واقع تخمدان رسیده ی گل است.
* میوه ها موجب حفاظت از دانه می شوند.
* میوه ها در چرخه ی زندگی جنسی ساختارهای جانبی به شمار می روند و تنها در گیاهان گلدار مشاهده می شوند.
واژه ی میوه در کاربرد روزمره اغلب به ساختارهای آبدار و خوراکی مانند سیب ، گیلاس یا انگور اطلاق میشود . ساختارهایی مانند انواع لوبیا ، بادمجان و خیار را اغلب سبزی می نامند و معمولا به حبه های ذرت ، گندم و سایر غلات میوه اطلاق نمیشود . با این حال از نظر گیاهشناسی همه ی اینها میوه اند .
ب – میوه های چند تایی : از تعدادی تخمدان که متعلق به یک گل و روی یک نهنج باشند ، به وجود آمده اند.
میوه های ساده یا یک پارچه :
میوههای یکپارچه میتوانند خشک یا گوشتدار بوده و حاصل رشد یک تخمدان ساده یا مرکب ولی با یک مادگی باشند. میوههای خشک ممکن است شکوفا (دارای دهانه برای بیرون فرستادن دانهها) و یا ناشکوفا (فاقد دهانه برای خارج کرده دانهها) باشند.
میوههایی که در آنها بخشی یا تمام پیرابر (دیواره میوه) هنگام بلوغ گوشتداراست را میوههای گوشتدار یکپارچه مینامند.
انواع میوههای یکپارچه گوشتدار عبارتاند از :
توت ، گوجه فرنگی ، آلو، گیلاس ، هلو ، زیتون ، موز ، سیب و گلابی و …
میوه های فراهم :
میوه فراهم از یک گل با تعداد زیادی مادگی بوجود میآید. نمونه آن تمشک است که میوههای یکپارچه اش را شفتک مینامند چون هر کدام از آنها شبیه یک شفت کوچکی است که به نهنج متصل میباشد. در برخی از میوههای خاردار (از قبیل سیاه سته) نهنج باریک و دراز بوده و بخشی از میوه رسیده است و سیاه سته را به میوهای ثانوی – فراهمی تبدیل میکند. توت فرنگی هم میوهای ثانوی – فراهمی محسوب میشود که تنها درآن، دانهها درون تخمهای برهنهای (یک تخمه) قرار دارند. در تمامی این نمونهها، میوه از یک گل مجزا با تعداد زیادی مادگی بوجود میآیند.
میوه چند بخشی به میوهای گفته میشود که از یک خوشه گل به وجود آمده باشد (به نام گل آذین). هر گل یک میوه تولید میکند اما آنها بصورت یک مجموعه بالغ میشوند. مانند آناناس، انجیر خوراکی، توت ، پرتقال و درخت نان.
مراحل گل آوری و رشد میوه در noni ( توت هندی ) را میتوانید بر روی شاخهای مجزا مشاهده کنید. ابتدا شکوفایی گلهای سفید به نام سنبله بوجود میآید. بعد از باروری، هر گل به یک شفت تبدیل میگردد و هنگامی که شفتها رشد کردند بصورت یک میوه گوشتدار چند بخشی به نام میوه پیوسته در هم ادغام میشوند.