Home / گیاهان / دارویی / .::( آویشن باغی- Thymus vulgaris )::.

.::( آویشن باغی- Thymus vulgaris )::.

تیره نعناع

درختچه‌ای کوتاه و پرشاخه است. شاخه های علفی آن پوشیده از برگ های متقابل و نازک است. از بغل برگ ها در قسمت فوقانی ساقه، گل های سفید ریزی به طور چتری و منفرد می رویند. میوه آن فندقه چهار قسمتی است. تمام اندام های گیاه معطر است. محل رویش اولیه آن منطقه مدیترانه بوده و در حال حاضر در باغ ها و مزارع به عنوان گیاهی معطر و دارویی کشت می شود. مصریهای قدیم از آویشن برای مومیایی کردن مردگان خود استفاده می کردند.thymus-vulgaris-3

و برای مصارف دارویی سر شاخه های این گیاه را در اوایل دوره گلدهی جمع آوری می کنند(در طول تابستان سال بعد گیاه مجددا خود را ترمیم می کند). سپس آن ها را در لایه های نازک در سایه یا در خشک کن با حداکثر ۳۰ درجه سانتی گراد حرارت خشک می کنند. سر شاخه های آن حاوی نوعی اسانس روغنی (ماده اصلی تشکیل دهنده این اسانس تیمول و کارواکرول است، تانن ها، مواد اصلی تلخ، ساپونین ها و ضد عفونی کننده های گیاهی هستند. دم کرده آن به مقدار یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب (سه بار در روز) به هضم غذا کمک می کند و ضد سرفه است. این گیاه تشنجات را تسکین می دهد و ضد بو است. از این گیاه در تهیه غرغره ها و حمام های کمکی در رژیم های لاغری استفاده می کرده اند. از شاخه های تازه آن اسانس آولیئن به دست می آیدکه سزشار از تیمول است. در دندانسازی و لوازم آرایشی و همچنین در تهیه خمیر ها و مایعات شستشوی دندان ها به کار می رود.

avishan-baghi

avishan-baghi_nesha

آویشن علفی معطر است و از آن برای معطر ساختن سُس ها، غذا های گوشتی، و ماهی (در کنسرو سازی) استفاده می شود.

Papaver_bracteatum

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *