Home / مطالب / علمی / ..::( استویا جایگزین شکر! )::..

..::( استویا جایگزین شکر! )::..

بصورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفته و گلهای کوچک سفید با قسمت میانی بنفش کمرنگ است.

این گیاه به نامهای سبزی شیرین , برگ شیرین , گیاه عسلی و برگ عسلی معروف است . شیرینی آن مانند گیاه شیرین بیان و البته کمی بیشتر از آن است و بعلت شیرین بودن , بعنوان یک شیرین کننده قوی استفاده می شود.

استویا بومی پاراگوئه و برزیل است اما میتوان آن را در جاهای مختلف ایران , در باغچه , بالکن آپارتمان , باغ و مزارع کشت نمود. شیرینی آن در برگهای آن است و ۳۰ بار شیرین تر از گیاه چغندر قند و نیشکر می باشد. شیرینی عصاره استویا که از تصفیه آن بدست می آید ۳۰۰ بار شیرین تر از شکر می باشد و البته کالری آن بسیار ناچیز است. به طور مثال اگر شکر ۳۰۰ کالری داشته باشد , این گیاه فقط یک کالری دارد.

شکر

ماده کریستال سفید رنگی که ما آنرا بنام شکر می شناسیم , یک ماده مصنوعی فرآیند شده است. چغند قند و نیشکر را تصفیه کرده و بعد از جداسازی تمام املاح و ویتامین های مفید آن , به ساکارز خالص تبدیل می شود که غیر از انرژی زایی اندک , هیچ فایده ای برای بدن ندارد و اعتیاد آور است. شکر عامل اصلی پوسیدگی دندان ها , افزایش قند خون , بالارفتن فشار خون , بیماری قلبی , پیری زودرس و افسردگی ست. تعادل هورمونها را بهم می زند , باعث خستگی زودرس , افزایش وزن و ایجاد ترس و اضطراب در خانم ها می شود.

 

استویا

 

·      قند خون را بالا نمیبرد.

·      خاصیت هضم کنندگی دارد.

·      ضد جرم دندان است و باعث پوسیدگی دندان نمی گردد.

·      پودر استویا از عصاره گیاه استویا و تصفیه آن بدست می آید.

·      این گیاه مقاوم به حرارت است و در جریان تصفیه , مواد مفید آن از بین نمی رود.

·      این گیاه حاوی آهن , کروم , منیزیم , ریبوفلاوین , سدیم , پتاسیم , ویتامین B است.

·      مانند شیرین کننده های شیمیایی ( آسپارتام , ساخارین ) اثر مضر جانبی برای مصرف کننده ندارد.

·      بخاطر مقاومت در برابر حرارت و گرما , میتوان از آن در صنعت شیرینی پزی استفاده کرد. چون برخلاف شکر , در برابر حرارت مستقیم , سوخته و قهوه ای نشده و ماهیت مواد آن نیز تغییر نمی کند.

·      از اینرو , مصرف آن به افراد دیابتی , فشار خون بالا , در حال رژیم لاغری و کسانی که نمی خواهند به بیماریهای مختلف از جمله پوکی استخوان , پیری زودرس و افسردگی مبتلا شوند , توصیه می شود.

 

موارد مصرف

 

از استویا در فرآورده های قندی , شیرینی , شکلات , بیسکوئیت , گز , نوشابه های گازدار , سس ها , مربا , آدامس … استفاده می شود.

این گیاه مورد تایید سازمان جهانی سلامت بوده و بعنوان یک محصول رژیمی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است.

3s6j_stevia-rebaudiana-total

بروز رسانی

کتاب زراعت و ترویج استویا با ۷۹۶ صفحه، از مرکز انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به شماره  تلفن: ۰۹۱۱۴۳۱۵۷۸۶ قابل تهیه است.

stevia-plant

۷ comments

  1. با عرض احترام نخستین کتاب در مورد استویا در ایران با نام زراعت و ترویج استویا

    (گیاه­شناسی، کاشت، داشت، برداشت، شیمی، صنعت و فرآوری) به وسیله دانشگاه ازاد لاهیجان به چاپ رسیده میتونید ازش استفاده کنید.

     

  2. با سلام و تشکر از سایت مفیدتون
    میخاسم بدونم گیاه استویا در ایران کشت انبوه میشود؟؟ و آیا در حال حاضر مصرف صنعتی در ایران دارد؟؟ممنون

  3. با سلام.1-آیا استویا قابل کاشت در مزرعه کشاورزی(برنج) گیلان می باشد ؟2- در 5000متر توجیه اقتصادی دارد؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *