Home / اخبار / .::(تولید گل رز با استفاده از روش بیوتکنولوژی)::.

.::(تولید گل رز با استفاده از روش بیوتکنولوژی)::.

 

“ گل سرخ یا رز”

تاریخچه شناخت و کشت رز درنوشته جات مختلف به ۴۰۰ سال پیش از میلاد برمی گردد.  گل رز درایران نیزاز قدیم وجود  داشته است.

رزایرانی (Persian rose) دارای زیبائی خاصی است.

اهمیت تاریخی:

قدمت کشت و کار و نگهداری گل‌ها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر می‌آید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گل‌ها جایگاه خوب و ارزنده‌ای داشته‌اند.

ایران و صادرات گل و گیاه زینتی:

درآمد سالانه ایران از صادرات گل و گیاه زینتی معادل ۸۶ میلیون یورو است. صادرات گل و گیاه زینتی دردنیا برابر ۸۶۰۰ میلیون یورواست. سالیانه بابت واردات پایه ها و ارقام رز ۳ میلیون یورو ارز پرداخت می شود. با استفاده ازروش های سریع تولید رز می توان به صادرات رزاندیشید. 

گل رز واقتصاد تولید آن :

گل سرخ یا رز درابتدا به خاطرخاصیت طبی آن شناخته شده است.

میوه کوچک قرمزرنگ بعضی ازانواع آن دارای مقادیرارزشمندی از ویتامین C می باشد.

متأسفانه درباره فواید داروئی این گیاه کمتر ذکری به میان می آید.

هر روز میلیون ها شاخه آن بریده و به نقاط مختلف دنیا صادرمی شود.

اکنون از کشور کنیا، رز شاخه بریده تهیه، درجه بندی، بسته بندی و درعرض ۲۴ ساعت در انگلستان درمعرض فروش گذاشته می شود.

صادرکنندگان مهم رز: هلند، دانمارک، فلسطین اشغالی، کنیا، زیمبابوه، کالیفرنیا و کلمبیا  

 

rose with bio tech

روش های سنتی تکثیر رز:

پیوند جوانه

پیوند شاخه

قلمه زدن

روش جدید تکثیر گل سرخ 

 بیوتکنولوژی (کشت بافت)

 

تعریف روش کشت بافت:

جدا کردن بافتی از یک قسمت گیاه (نوک شاخه، برگ، گاهی حتی  سلول هائی از آن) و رشد دادن آن در یک محیط مناسب استریل وعاری ازهرگونه آلودگی، همراه با موادغذایی کنترل شده

فرآیند کشت بافت  

kesht baft

   

مزایای کشت بافت:

چون این روش نسبت به روش های مرسوم تکثیر سریع ترانجام   می پذیرد، می توان فواید زیررا برای آن برشمرد

   1- تولید انبوه، در مدت کم و در نتیجه خودکفائی کشور از نظر پایه های تجاری گل رز.

   2- ایجاد زمینه مناسب برای صادرات گل شاخه بریده.

   3- تولید بوته های عاری از بیماری، بویژه بیماری های ویروسی.

   4- تولید گیاهانی با مشخصات یکسان و کاملأ مشابه پایه مادری.

مراحل انجام کشت بافت:

الف- جدا کردن قطعه کوچکی از گیاه (Explant)

ب- تکثیر بافت (Multiplication)

ج- تکثیر سریع با انتقال کشت ها

د- نشاء کردن

طرزعمل:     

الف- جدا کردن قطعه کوچک چندمیلی  متری از گیاه ( برگ،شاخه و یا حتی سلول هائی ) و قراردادن آن درمحیط کشت تشکیل توده ای از سلول ها در محیط کشت( ۴- ۶ هفته بعد )

Picture3

 

ب- تشکیل گیاهجه های جدید ( شاخساره های دارای برگ)          

Picture4

 

ج- ایجاد هزاران گیاهچه ( جنگل کوچکی ازگیاهان ) درداخل محیط کشت بافت

Picture5

 

د- بعضی ازگیاهچه های کوچک را می توان جدا کرده  و به ظروف جدید بافت انتقال داد. این کار،  شاخساره های بیشتری تولید کرده، و ظرف کشت را پرمی کنند.

Picture6

 

ه- نشاء کردن

Picture7

 

و- انتقال نهال ها به محیط بیرون پس از عادت دادن آنها به هوای آزاد

Picture8

ترکیب محیط کشت:

۱- مواد معدنی

۲- مواد آلی (کربوهیدرات ها، ویتامین ها، هورمون ها، مواد کمکی بی اثر)

 

Picture9

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *