Home / اخبار / .::گزارش فعالیت اعضای انجمن علمی در تابستان ۹۲)::.

.::گزارش فعالیت اعضای انجمن علمی در تابستان ۹۲)::.

در پروژه کشت بافت تابستان بر روی کشت بنفشه آفریقایی کار شد؛ که افراد در قالب گروه بصورت سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت ۶ ساعت (۱۵-۹) برگزار می گردید که این فعالیت در آزمایشگاه ژنتیک زیر نظر دکتر قدیم زاده انجام گرفت. در مرحله اول چگونگی آماده کردن محیط های کشت لازم با آموزش اتوکلاو کردن آنها و نحوه ی استفاده از دستگاه اتوکلاو بخ طور کامل آموزش داده شده سپس محلول های ذخیره یا استوک با اندازه های بسیار دقیق تا حد میکروگرم با ترازوهای حساس دیجیتالی ۰/۰۰۰۱gr و ۰/۰۰۱ تهیه شدند و برای تهیه ی آن ۱۴ نوع ماده ی معدنی را در حلال های مخصوص خود حل کرده و همه را در داخل یک ارلن مایی Lit2 ریخته و به حجم Lit6 می رسانیم. از مگنت hot plate برای حل کردن مواد داخل ارلن مایی استفاده می شود بعد از تهیه استوک آن را به محیط های کشت اتوکلاو شده انتقال می دهیم. سپس باید اتاق کشت را آماده سازی کنیم که برای آماده سازی از اشعه ی UV به مدت ۳۰ دقیقه قبل از شروع کار جهت ضدعفونی کل اتاق استفاده می کنیم و همچنین قبل از ورود به اتاق آماده سازی دست ها و تمامی وسایلی را که باید به داخل اتاق کشت منتقل شوند را با الکل %۷۰ ضدعفونی می کنیم این عملیات استریل کردن را باید هر روز قبل از شروع و خاتمه کار انجام دهیم.

qck8_tubeculture21

برای استریل کردن یا آلوده زدایی گیاه از هیپوکلرید سدیم به غلظت مناسب گیاه استفاده می کنیم از آب مقطر براس شست و شوی ریز نمونه استفاده می کنیم که این آب مقطر باید حتماً در اتوکلاو استریل شود. کشتی که انجام می شود را ریز نمونه یا explaut گویند. بعد از آماده سازی explaut ها آنها را به داخل محیط های کشت انتقال داده و سپس محیط ها را نیز به اتاق رشد منتقل می کنیم.

وسایل مورد استفاده :

۱) hot plate 

۲) مگنت 

۳) ترازوی حساس دیجیتالی 

۴) بشر

۵) ارلن مایر 

۶) استوانه مدرج

cc100  ۷) پطری دیش  

۸) اسکالپل

۹) شیشه الکل 

۱۰) آگار  

۱۱) هورمون ها و مواد معدنی مخصوص کشت بنفشه آفریقایی (inositol ، Hcl تیامین  ، نیکوتین اسید، پیریدوکسین، IAA ، BA، ساکارز و . . . )

 فرمول لازم برای بدست آوردن حجم محلول ها:                        P2V1 = P1V1

اعضای گروه کشت بافت :

الناز امینی، زینب پورکبیری، شیدا قدم خیر، رضا باخور

نویسنده گزارش: الناز امینی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *